Warsztaty kulinarne składają się z czterech części i każda z nich przybliża dzieci do świata nowych smaków i zapachów. To również połączenie zdobywania wiedzy z dobrą zabawą przy stole. Dzieci pod okiem specjalistów dokonują swoich pierwszych dzieł kulinarnych. Poznają nowe smaki, zasady zdrowego żywienia.  Przygotowywane posiłki przez najmłodszych nie tylko są zdrowe, ale również smaczne i kolorowe, dzięki czemu nawet niejadki z chęcią po nie sięgają.

 

Część II – Zdrowe słodycze bez grama cukru

Po warsztatach dzieci:
  • zyskują podstawową, uproszczoną wiedzę na temat wpływu cukru, tłuszczy typu trans oraz sztucznych dodatków na organizm człowieka
  • potrafią odczytać etykiety na produktach żywnościowych
  • zyskują świadomość jak ważne jest odżywienie organizmu oraz jak negatywne skutki powodują niedobory składników odżywczych
  • zyskują świadomość szkodliwości słodyczy oraz produktów typu fast food
  • potrafią wykonać prosty, zdrowy deser
  • potrafią wymienić kilka zdrowych przekąsek

 

Cykl warsztatowy zostały stworzony przez Agnieszkę Chlebowską,  miłośniczkę zdrowego gotowania i uczestniczkę kursu zielarskiego pod kierownictwem dr. Różańskiego oraz przez Kamilę Neminarz,  specjalistkę w temacie warsztatów kulinarnych. Wersje warsztatów dopasowane do wieku dzieci.  Wszystkie produkty wykorzystywane podczas warsztatów są ekologiczne i nietoksyczne. Prosimy o informacje na temat ewentualnych alergii lub nietolerancji pokarmowych u dzieci.

  • Miejsce województwa małopolskie i śląskie
  • Dla kogo? Dzieci w wieku 8-15 lat
  • Czas trwania warsztatu 60-75 minut
  • Cena 450