Warsztaty kulinarne składają się z czterech części i każda z nich przybliża dzieci do świata nowych smaków i zapachów. To również połączenie zdobywania wiedzy z dobrą zabawą przy stole. Dzieci pod okiem specjalistów dokonują swoich pierwszych dzieł kulinarnych. Poznają nowe smaki, zasady zdrowego żywienia. Przygotowywane posiłki przez najmłodszych nie tylko są zdrowe, ale również smaczne i kolorowe, dzięki czemu nawet niejadki z chęcią po nie sięgają.
Część III – Kanapkowe stworki
Na warsztatach dzieci:
- poznają nasze rodzime, regionalne warzywa
- samodzielnie tworzą kanapkowe stworki
- zdobywają umiejętności kulinarnych
- poznają zdrowe nawyki żywieniowe
- kreatywnie spędzają czas w gronie swoich kolegów
- udoskonalają umiejętności krojenia
Cykl warsztatowy zostały stworzony przez Kamilę Neminarz, specjalistkę w temacie warsztatów kulinarnych. Wersje warsztatów dopasowane do wieku dzieci. Wszystkie produkty wykorzystywane podczas warsztatów są ekologiczne i nietoksyczne. Prosimy o informacje na temat ewentualnych alergii lub nietolerancji pokarmowych u dzieci.