Warsztaty kulinarne składają się z czterech części i każda z nich przybliża dzieci do świata nowych smaków i zapachów. To również połączenie zdobywania wiedzy z dobrą zabawą przy stole. Dzieci pod okiem specjalistów dokonują swoich pierwszych dzieł kulinarnych. Poznają nowe smaki, zasady zdrowego żywienia. Przygotowywane posiłki przez najmłodszych nie tylko są zdrowe, ale również smaczne i kolorowe, dzięki czemu nawet niejadki z chęcią po nie sięgają.
Część IV – Orzeszki nie tylko dla wiewiórki
Na warsztatach dzieci:
- poznają różne rodzaje orzeszków
- wiedzą, jak wygląda drzewo orzecha włoskiego i laskowego
- uczą się wspólnej pracy w grupie
- tworzą „zdrowy krem czekoladowy”
- kreatywnie spędzają czas w gronie swoich kolegów
Cykl warsztatowy zostały stworzony przez Kamilę Neminarz, specjalistkę w temacie warsztatów kulinarnych. Wersje warsztatów dopasowane do wieku dzieci. Wszystkie produkty wykorzystywane podczas warsztatów są ekologiczne i nietoksyczne. Prosimy o informacje na temat ewentualnych alergii lub nietolerancji pokarmowych u dzieci.