Warsztaty kulinarne składają się z czterech części i każda z nich przybliża dzieci do świata nowych smaków i zapachów. To również połączenie zdobywania wiedzy z dobrą zabawą przy stole. Dzieci pod okiem specjalistów dokonują swoich pierwszych dzieł kulinarnych. Poznają nowe smaki, zasady zdrowego żywienia.  Przygotowywane posiłki przez najmłodszych nie tylko są zdrowe, ale również smaczne i kolorowe, dzięki czemu nawet niejadki z chęcią po nie sięgają.

Część IV – Orzeszki nie tylko dla wiewiórki

Na warsztatach dzieci:

  • poznają różne rodzaje orzeszków
  • wiedzą, jak wygląda drzewo orzecha włoskiego i laskowego
  • uczą się wspólnej pracy w grupie
  • tworzą „zdrowy krem czekoladowy”
  • kreatywnie spędzają czas w gronie swoich kolegów

 

Cykl warsztatowy zostały stworzony przez Kamilę Neminarz,  specjalistkę w temacie warsztatów kulinarnych. Wersje warsztatów dopasowane do wieku dzieci. Wszystkie produkty wykorzystywane podczas warsztatów są ekologiczne i nietoksyczne. Prosimy o informacje na temat ewentualnych alergii lub nietolerancji pokarmowych u dzieci.

  • Miejsce województwa małopolskie i śląskie
  • Dla kogo? Dzieci w wieku 5-13 lat
  • Czas trwania warsztatu 60-75 minut
  • Cena 400