Warsztaty pt. „Kuchnie Świata”
Podczas warsztatów dzieci zyskują wiedzę na temat tradycyjnych potraw w różnych częściach świata, poznają szeroką gamą aromatycznych przypraw, a także uczą się sztuki estetycznego serwowania potraw oraz podstawowych zasad savoir-vivre przy stole. Warsztaty przygotowane są w ten sposób, aby dzieci mogły aktywnie w nich uczestniczyć i uczyć się poprzez zabawę.
Po warsztatach dzieci:
- zyskują podstawową wiedzę na temat kultury jedzenia w innych krajach
- potrafią rozpoznać wygląd i zapach kilkunastu egzotycznych przypraw
- wiedzą, jakich gestów i zachowań nie należy wykonywać podczas jedzenia w kilku innych krajach
Cykl warsztatowy zostały stworzony przez Marka Piątkowskiego, kulturoznawcę i pilota wycieczek oraz Agnieszkę Chlebowską, miłośniczkę zdrowego gotowania i uczestniczkę kursu zielarskiego pod kierownictwem jednego z najlepszych specjalistów zielarskich w Polsce, dr. Różańskiego. Wersje warsztatów są dopasowane do wieku dzieci. Wszystkie produkty wykorzystywane podczas warsztatów są ekologiczne i nietoksyczne. Prosimy o informacje na temat ewentualnych alergii lub nietolerancji pokarmowych u dzieci.